Friday, June 26

Siket siket majuk

Posted by Keira at 4:18 PM 0 comments

A. "Esk nak gerak g anta adik dah"

B. "Oh adik da nak masok U da kan. bes nye jln². bape hari kat sane wak? Kan bes cuti² ni dapatpg vacation"

A. "Nak ikot?"

B. "Nak Nak Nak"

A. "Eleh, ye ye je"

B. " Betol la. sy siyes ni"

A. "Umah awk dkt tak dgn highway? Nt sy tanye chairman dlu. tp awak kne nek keta along la"

B. "Siyes ke ni wak? huhuhu"

skali tajadi. awk tak ikot, mama, abh, angah n along g anta adik. sbb? awk majuk ngan angah pasal CD yg sy nak burn kan tu. Hahaha. Awk mmg mengade. Majuk je tau! Kan da tadapat jumpe. Sy da la tapenah meet up ngan family awk. Segan kot. Hiks~

Wut do u mean?

Posted by Keira at 4:12 PM 0 comments
A. "awk, lepas ni kte takleh dah nak msg n rapat cm kte skrang ni kn"

B. "Knape plak?"

A. "Ye la, lepas ni awk kan da jadi suami org. mane bole suke suke ati nak contact ngan sy cmni"

B. "Mcm2 benda bole jadi lepas ni"

err. wut do u mean?

Awak Sayang Saya

Posted by Keira at 3:19 PM 0 comments
Beberapa hari lepas sy kuar ngan member sy. LELAKI. Die ajak sy kuar pegi tgk midnite movie. ticket ktorang pkol 12am. sy nk kuar sy tak bg tau awk pon. Time sy da smpai OU awk msg sy

"Senyap je?"

"Sori2. sy kat luar ni."

"Kuar dgn sape? tak bg tau pun??"

Selalu kalau sy kuar awk takesah pon tak bg tau ke ape ke. Awk mcm pelik. Hope bukan sy yg perasan. Lepas tu awk trus senyap tk msg sy.

After kuar movie, baru sy tgk fon. Awk msg sy.

"Awk..awk da blik lum.siyes sy risau."

"Sory2 sy baru kuar movie ni. dah nak balik dah"

"awk xpnah kuar lewat2 cmni..sy jd risau smacam..syg gak sy kat awk kan.hehe,,"

sy lmbt reply msg awk time ni. beborak ngan member sy time tu. tgk fon balik ade 3 msg dr awk n 1 miscalled. sy baru nak reply msg awk, awk call lagi. sy angkat

"helo"

"awk kat mana ni..???"

"sy dlm keta ni. da otw balik dah.."

"huh pape je la!"

*talian dimatikan*

lepas tu awk msg sy, awk mara gile². awk maki² sy :(

"Apa awk nk bt pasni awk bt la. .xnk blik umah lnsung pn xpe...sy xnk amik tau lg...bragak r kul 2 lbey br nk blik umah..nak jd ape?? B0hsia?? S0ri la mulut xde penapis..nk trima atau x ikt suka hati awk..sy xdpt pe bebel2 kat awk ni..nk ckp awk saudara mara sy x,,makwe sy pn x...tp nape sy risau sgt?? ? Lu pk r sndiri."

awk mara sy balik lewat cmtu. sy bosan awk tau tak! sy nk kan teman. sy kuar la. sy tahu jage diri. tp kenapa awk risau sgt? ape maksud awk "Lu pk r sndri?" sy tak paham

OMG

Posted by Keira at 3:07 PM 0 comments
Sumpah sy terkejut bile awk ckp yg perkenalan kte sebenarnya bukan secara tidak sengaja. Setelah setahun dan 11 bulan kte berkawan, baru baru ni baru sy tahu yg perkenalan kte adalah melalui seorang rakan sy di mys dlu. die la yg bertanggungjawab atas sume ni.

"Tp sb dye kt brada pd tahap skang ni. .trima kasih ***..hehe"

"Dye bg n0 awk kat sy sbnarnya.tp dye ckp jgn kaitkan nama dia..2 je r."

"Demi ALLAH"

"Sy lupa nk gtau,,sb kt t'lalu rapat.asyik..smpai lupa..siyes sy ckp"

"A'ah,sy mintak dgn ikhlas nk bt kawan r.Dah dye ckp jgn libatkan dye.sy t'paksa r b'lak0n jap..mspace sy dye yg buatkan. "

"Sb sy nk yg baik.bkn s0sial.sy yg mintak kat dye cm2..dye mmg ramai pempuan.tp sek0r2 xb'jenis"

"Sy mintak.dia siap pesan jgn main2 kan prasaan awk..dia ckp awk bdk baik."

sy tak tahu sama ada sy patut marah or tak? maknanye time memula dlu sy tak bertepuk sebelah tgn lah kan? tapi..

Terima Kenyataan

Posted by Keira at 3:03 PM 0 comments
Awk, hari demi hari sy makin dapat terima kenyataan tentang relationship kte. Kite bukan ditakdirkan utk bersame. Awk pnah kp kat sy knape awk tak dapat trime sy

1.Hati awk masih dkt arwah
2.Sy dah kapel 3 kali b4 ni

Itu je? sy tahu ade byk alasan laen knape awk tak trime sy. tp sbb awk nak jage hati sy, awk tak ckp sume tu. takpelah awk. ape pon alasan awk, sy trime. sy trime kte bukan ditakdirkan utk bersame.

Sunday, June 7

Izinkan aku menyintaimu dari jauh

Posted by Keira at 2:50 PM 0 comments
"awk.. sy rindu awk” “izinkan sy menyintai awk dari jauh"

esk nye awk reply. msg yg menyakitkan ati sy. sy tak ingt ape awk tulis. sy trus delete. lepas tuh sy trus tak msg awk langsung. walau 1 msg skali pun. tidak. sy betul2 terasa dgn awk. Sy hanya luahkan apa yg terpendam dalam ati sy.

3 - 4 hari kte xcontact. at last, awk yg msg sy "awak selesa kte macam ni?" sy menang? Haha. Bodoh! benda mcm ni kau nak buat maen keira ? sy ingt awk takan contact sy dah. time tu mmg sy bertekad sy takan contact awk selagi awk tak contact sy. awak, nape awk takleh nak paham ape yg sy rase? kalao awk taknak kat sy, awk pegi jauh jauh boley? knape mesti nak contact sy lagi? sy ni sape? kawan je kan? knape tak bole nak paham yg sy ni obses gile nak mati dgn awk? YA ALLAH knape terus menyeksa jiwa dan raga sy wak? knape mesti sy? knape awk tak org laen? kan rmai lagi kawan laen yg boleh temankan awk?

Awk gile? suh sy jadi bini no 2 awk? suke hati. sedangkan awk takde ape ape perasaan kt sy. awk.. tlg la jauhkan diri dari sy. please. sy tak sannggup nak ckp kat awk suh awk jauhkan diri dari sy. :(

awk cite kan masalah kte ni kat mama, n kaunselor awk. awk, knape perlu bg tahu org laen? mcm mane sy nk jumpe mama awk nt. sy malu! :(

"sy ada cite masalah kita ni kt mama n cikgu2 kaunseling sy yg dah pencen dlu.. cikgu sy dgn sinis b’ckp, awk dlm proses terima kenyataan, wanita dijadikan dr tulang rusuk sblh kiri lelaki, dia tak dijadikan diatas kepala utk dijunjung, dia dijadikan dibawah p’gelangan tgn utk dilindungi..dan kedudukan rusuk kiri yg dkt dgn ati UTK DISAYANGI, BKAN DICINTAI... dan apa2 pun jadi dgn WANITA, ia tetap akan mencari lelaki.. itu fitrah kejadian WANITA"

Saturday, June 6

Kuat kan hati

Posted by Keira at 12:26 AM 0 comments
Awak.. sy mengambil keputusan memutuskan hubungan sy dgn bf sy. sy dah tekad dgn keputusan sy tu. walaupon sy tahu sy takan dapat awk.

malam yg sy bg tau awk sy break dgn bf sy tu. awk diam. awk tak reply msg sy langsung. dlm pkol 3pagi baru awk reply. awk ckp "awk.. doakan kebahagian sy" family awk dah uruskan calon isteri awk.. awk dah nak kawen! awk sy sedih. sedih sgt2. sy takkan dpt awk smpai bila2. awk ...

sy tahu. awk takkan trime sy smpai bila2. sy tahu sapa diri saya. dan awk tahu rahsia tentang diri sy. awk sy betol2 kecewa. smpai satu tahap sy betekad takkan trime sape2 smpai awak kawen. Lepas raya ni awk da jadi suami org. kite dah takkan mcm dlu.

skrang pon da bole tgk. kte makin jarang contact. kalo dlu hari2 setiap masa. awk tahu tak betapa gembira nya sy bila awk dtg jumpa sy? w'pon sy tgh demam time tu tp sy rase ok je bile jumpe awk. awk tak prasan ke sume tu? awk!!! tlg la paham isi hati sy.

skrang awk da busy menyiapkan utk majlis perkahwinan awk. awk jemput sy datang wedding awk nnt. sy tak tahu sama ada sy kuat atau tak utk dtg semasa wedding awk nnt. sy tak sanggup wak. tak sanggup tgk org yg saya cintai selama ni sudah menjadi milik org laen.

awk ckp "ade pape yg awk rasa nak luah, awk g tau sy k" awk.. tak semudah itu. situasi kte lepas ni dah berbeza. awk akan menjadi suami org! sy tak boleh suka2 nk bermsg dgn awak mcm dlu. mmg kte kwan smpai mati. perhubungan 'kawan' kte tu bkn mcm dlu dah. awk faham tak???? awk saje ckp mcm kte ni still boleh kontek mcm dlu. tp hakikatnye sume tu mustahil!

Izinkan aku menyintaimu dari jauh.

Nabil - Dari Jauh

Tiada malam lena tidurku
hanya igauan mimpi yang pilu
kerna setiap kali ku pejamkan mata
ku hanya terlihat dirimu

mengapa aku masih menanti
harapan yang kian tidak pasti
walau ku sedar hakikatnya
kau takkan kembali di sisi

walau kau tidak perlukanku
aku tetap mendoakan kebahagianmu
tapi hanya satu yang ku pinta
izinkanku menyintaimu dari jauh

walau aku pernah menyatakan
yang ku telah lepaskan segala
hakikatnya hati kecilku masih menyinta
aku simpan saja perasaanku
menahan derita dalam rindu





Saturday, May 30

Memory awak kuat

Posted by Keira at 11:56 PM 0 comments
A "Awak, ada tak sy ckp kt awak pasal bla bla bla"

B "Ada. nape wak?'

A "Apa yg awak ingt sy ckp kt awak?'

B "Sy ingt, bla bla bla bla bla...."

A "Wah..Memory awk kuat. bagus"

Every single thing yg awak ckp kat sy sume sy ingt. Nak lagi benda tu berkaitan dgn awk. Sy akan cuba sedaya upaya mengingti nye.

Update again

Posted by Keira at 11:44 PM 0 comments
Dah lama tak mencoret apa apa disini. sejak sy ngan awak gaduh ari tu, langsung sy tak ngadap diari kita ni. Macam-macam dah terjadi. Sy cuba untuk memutuskan hubungan dgn bf sy. Bukan sbb awak. Sbb mmg sy dah tak ada hati dan perasaan kt dia.

awak mara sy buat keputusan mcm tu. siket pun awk tak simpati. sy amek keputusan sy nak lupeka awk sy nak lupekan bf sy. tapi ape jadi? mcm sblm ni kan? 3 hari je kte xcontact. pastu awk contact sy blk. cm mane sy nak lari?

awak.. sy tersekesa. sy terseksa kerana perlu berpura-pura utk menyintai org yg sy tak cinta dah.
awak.. sy cinta awk dari dlu... dari kte mula bercinta..

090707
Detik perkenalan kita sehinggalah sekarang..

Saturday, February 28

Dying Inside

Posted by Keira at 11:26 PM 0 comments
Ape sbnrnye sume ni??

"Awak sy nak 'dia'.. boley?"

knape awk tanye sy?
awk punye hak awk nak sape pon
kalo btol awk nak sy dr dulu lagi
bile sy ckp go on je dgn niat awk tu
awk ckp lupekan ape yg awk ckp tu
permainan ape ni??
sy rase mcm kne bunuh time bce msg awk tu

go on with her if u really want that

sy akan berundur diri dr sume permainan ini

dah lame tak mengalirkn air mata

Berikan aku petunjuk YA ALLAH
 

Day by day, I keep on Loving You! Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal